2,000 vjet më parë njeriu ka kuptuar që asgjë nuk është solideleucippus-ancient-greek-philosopher_woqc2ms

Megjithëse fizika konsiderohet si një nga shkencat më të sofistikuara, ajo bazohet në një ide shumë të vjetër dhe shumë të shkëlqyeshme: Universi përbëhet vetëm nga atome dhe zbrazëtia reth tyre ku ata lëvizin.

Studiuesi i institutit Théorique de Luminy në Marseille, Carlo Rovelli thotë se idea madhore vjen nga qyteti Abdera në Greqinë e lashtë, dhe më saktë nga shkrimet e filozofit Demokritus.

Në një prej shkrimeve të tij të fundit Rovelli për rëndësinë e kësaj ideje që fillimisht u hodh nga mësuesi i Democritus, Leucippus.

Ky i fundit i përkiste shkollës së mendimit të nisur nga Parmenides, që dy mijëvjeçarë më parë hodhën idenë e universit si një realitet i unifikuar që i marrë së bashku u quajt “Real” i cili vetë nuk mund të lëvizte pasi përmbante brenda vetes gjithçka. Leucippus ka sugjeruar se lëvizja ndodh nëse ka zbrazëtirë, dhe zbrazëtira e pafund mund të ketë një numër të pafund trupash.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Rusia “mbikëqyr” Facebook-un; kërcënon me bllokadë

[caption id="attachment_6594" align="alignnone" width="1100"] A man is silhouetted against a video screen...
Read More