“21 Janari”; Qeveria 109 mijë euro për familjarët e Ziver Veizit

Qeveria ka ekzekutuar sot vendimin e Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut për familjarët e të vrarëve të 21 janarit 2011. Në vendimin e marrë në mbledhjen e sotme (29 dhjetor), ndahet një shumë prej 110 mijë eurosh, ku pjesa më e madhe jepet për familjen Veizi.

Më konkretisht shumat që jepen janë:

– 39 000 (tridhjetë e nëntë mijë) euro, për kërkuesen Ana Veizi;

– 39 000 ( tridhjetë e nëntë mijë) euro, për kërkuesin Klajdi Veizi;

– 15 600 (pesëmbëdhjetë mijë e gjashtëqind) euro, për kërkuesin Zabit Deda;

– 15 600 (pesëmbëdhjetë mijë e gjashtëqind) euro, për kërkuesin Çaush Veizi,

Shumat në fjalë do të konvertohen në lekë dhe do të derdhen në një nga bankat e nivelit të dytë në emër të anketuesve, si detyrim ndaj vendimit të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, datë 20.4.2017, për çështjen “Ana Veizi dhe të tjerë kundër Shqipërisë”.

Ky dëmshpërblim bëhet “me qëllim mbulimin e çdo pretendimi në lidhje me çështjen përpara Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut si dhe çdo pretendimi tjetër në lidhje me këtë ngjarje, si shpërblime të drejta për dëmin material e moral, së bashku me shumën prej 4 000 (katër mijë) eurosh, për të mbuluar të gjitha kostot dhe shpenzimet, duke i përjashtuar nga çdo taksë që mund të jetë e aplikueshme”.

Ministria e Financave do të duhet të kryej pagesa brenda tre muajve, nga data që vendimi i gjykatës është bërë përfundimtar.

Vendimi hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.

Shkruar Nga
More from Revista User

Hëngrën ëmbëlsira me pesticide, mbeten të vdekur 23 persona

Të paktën 23 persona kanë humbur jetën pasi hëngrën ëmbëlsira me pesticide....
Read More