4 nga gabimet që mund t’ju kushtojnë jetën në plazh

Gjatë verës, e vetmja zgjidhje për t’u çlodhur për të shpëtuar nga vapa është plazhi. Por, deti apo edhe oqeani, mbartin rreziqe që mund të sjellin pasoja fatale. Referuar statistikave për SHBA-në, rrymat janë afërsisht 100 për qind shkaktar të mbytjeve dhe për 80 për qind të shpëtimeve.

1-Kur vala përplaset në një plazh, ajo që shkakton rrymat. Madhësia e tyre ndryshon. Rrymat zakonisht lëvizin deri në 1 metër, por ato mund të arrijnë edhe deri në 3 metër në sekondë, e cila është aq e shpejtë saqë nuk mund ta kalojë as një notar olimpik.

2-Rrymat mund të ndodhin edhe në liqene. Uji që ngjitet bashkë me rërën, mund të rikthehet sërish në det. Shpesh, ato krijojnë kanale pa valë larg në thellësi.

3-Shpesh uji në një rrymë mund të duket i qetë dhe njerëzit nuk ngurojnë të ngrenë çadrat e tyre pikërisht në këto vend.

4-Rrymat normale janë të menaxhueshme, por ndonjëherë oqeani ose deti është i papërballueshëm.

Shkruar Nga
More from Revista User

Qeveria garanton shpërblimin e fundvitit për pensionistët

Sapo është dekretuar nga Presidenti i Republikës Akti Normativ, me të cilin...
Read More