60 oficerë të policisë drejt “largimit”60 efektivë të Policisë së Shtetit me grada të niveleve zbatuese, të mesme dhe të larta, iu janë refuzuar certifikatat e sigurisë nga Drejtoria e Sigurimit të Informacionit të klasifikuar dhe strukturat përkatëse në Policinë e Shtetit.

Arsyet kanë qenë nga më të ndryshmet, që nga incidentet që ata mund të kenë pasur në radhët e policisë, probleme të vërejtura gjatë hetimit të dosjeve të ndryshme, vërejtje të dhëna nga eprorët e deri tek probleme të mundshme me deklarimin e pasurisë.

Pajisja me certifikatë sigurie pritet të jenë një element i rëndësishëm në përcaktimin e karrierës së shumë prej efektivëve që duhet të vijojnë karrierën në nivele të larta.

Po ashtu certifikata e sigurisë është kategorikisht e nevojshme për ata oficerë që duhet të kenë akses për informacione të rëndësishme që kanë të bëjnë me krimin e organizuar, antiterrorin dhe krimet e rënda.

Nuk bëhen të ditur emrat e personave apo funksionarëve që iu është refuzuar certifikimi i sigurisë, por shumë shpejt ata pritet të lënë detyrat e rëndësishme që mbajnë nëse kanë të bëjnë me informacione sekrete të rëndësishme.

Oficerët nuk do të përjashtohen nga policia, por pritet të emërohen në strukturat e rendit, apo struktura në të cilat nuk është e nevojshme pajisja me certifikatë sigurie. Të gjithë efektivët dhe drejtuesit e policisë do t’i nënshtrohen edhe vettingut.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Danieli dhe Fotini: Jemi ndjerë keq për martesën në Big Brother

Danieli dhe Fotinia, fituesit e edicionit të fundit të Big Brother, rrëfyen...
Read More