A duhet të gëzohemi që ajo po vuan nga kanceri i gjirit?Nga Daniel Boecking, BILD

Gruaja e kasapit të armëve kimike, Bashar al-Asad ka kancer në gji. Dhe, që të jemi të sinqertë, mendimi i parë që të vjen ndërmend është edhe ai më i zymti: Paska goditur njeriun e duhur.

Asma al-Asad, 42 vjeç, është gruaja e bukur, moderne dhe imazhi hipokrit i propagandës së Asadit: Ndërsa burri i saj bombardon fëmijët me armë kimike, ajo shfaqet e qeshur me vajzat dhe djemtë në Instagram. Ajo mbron luftën vrastare të bashkëshortit ndaj popullit të tij dhe gëzon jetën luksoze në krah të tij, teksa tre fëmijët e saj flenë të sigurt në një bunker në pallatet e tyre.

Dhe tashmë vjen diagnoza: kancer gjiri, një tumor malinj. I kapur në fillim. Trajtimi ka nisur. Një fotografi e tregon atë në spital. Në krah të saj është tirani Asad. Në krah të djathtë disa tuba infuzionesh.

Në Twitter ka urime për shërimin e saj, por edhe komente të tilla: “Shpresoj që të mos shërohet kurrë” apo “I uroj asaj një vdekje të gjatë dhe të dhimbshme”.

Komentuesit i dërgojnë edhe imazhe me duar të kryqëzuara, sikur duan të falenderojnë Zotin për këtë dënim hyjnor.

Kjo mund të jetë njerëzore. Por nuk është e krishterë. Sipas të kuptuarit të krishterë, Zoti nuk dënon në këtë mënyrë. “Ai e bën diellin të ngrihet mbi të mirën dhe të keqen”, thuhet në Bibël. Dhe për gëzimin ndaj vuajtjeve të të tjerëve, thuhet: “Ai që gëzohet për një fatkeqësi të tjetrit, nuk do mbetet pa u ndëshkuar”.

Çfarë katastrofe do të ishte nëse do e shihnim çdo vuajtje dhe sëmundje si një dënim nga Zoti- veçanërisht murtajën e kancerit që prek miliona njerëz çdo vit. Ndoshta gjithë ajo neveri për çiftin Asad e bën të vështirë. Por të krishterët janë të thirrur të luten. Edhe për armiqtë e tyre, madje edhe për të ligjtë.

Por ne të krishterët besojmë gjithashtu se do të ketë një gjykim të drejtë të Zotit për Asma al-Asad, nëna vrasëse e Sirisë. Jo këtu nga kanceri i gjirit. Por më pas, kur të dalë para Zotit.

loading...
Shkruar Nga
More from Enton Palushi

Tahiri nuk ka për t’u arrestuar (edhe sikur të jetë fajtor)

Nga Mustafa Nano Ne njerëzit e zakonshëm kemi nevojë të thithim a...
Read More