Alarmi në Vietnam, vajzat rrëmbëhen për t’u martuar në Kinë

Në veri të Vietnamit, vajzat po zhduken. Këto vajza, disa 13 vjeçe, janë viktima të trafikimit të nuseve, pasi janë rrëmbyer dhe dërguar në Kinë për t’u shitur për martesë.

Sipas organizatës për të drejtat e fëmijëve “Plan International”, ky lloj i martesës së detyruar ka qenë në rritje të ngadaltë, por në mënyrë të qëndrueshme gjatë dekadës së kaluar.

Në Kinë praktikohet politika e një fëmije për familje, e preferenca tyre për djem ka sjellë një ulje të ndjeshme të femrave për martesë, çka i detyron një pjesë të madhe prej tyre të martohen me femra që vijnë nga shtete të tjera.

Fotografi Vincent Tremeau udhëtoi për në Vietnam me Kirsty Cameron nga “Plan International” për t’u takuar me familjet e këtij fshati ku vajzat rrëmbehen, jo pak herë.

Shkruar Nga
More from Revista User

Rinia italiane braktis vendin

Gjendja në tregun europian të punës është përmirësuar sipas statistikave të BE-së,...
Read More