Ambasada amerikane në Tiranë jep alarmin: Bëni kujdes gjatë festave fetare, mund të ketë sulme terroristeambasada-amerikane_3

Ambasada e SHBA-ve në Tiranë, me anë të një deklarate për qytetarët amerikanë që ndodhen në Shqipëri, u ka kërkuar atyre që të bëjnë kujdes gjatë festave fetare, që do të jenë në ditët në vijim. Bëhet fjalë për festën e Pashkëve.

Sipas ambasadës, terrorisët mund të sulmojnë me rastin e festave kishat, vende të tjera të adhurimit, qendrat për këmbësorë, arena sportive, sallat e koncerteve, dhe tubimet publike. Ambasada amerikane ju tregon qytetareve një udhëzues si të veprojnë nëse do të ketë sulme.

Njoftimi:

Ambasada e SHBA-së në Shqipëri kërkon qytetarëve të SHBA-sw për të ushtruar kujdes të veçantë gjatë festave të ardhshme fetare dhe në festivale të mëdha apo ngjarje. Terroristët në rajon kanë kërkuar më parë për të sulmuar objektiva të buta, për të përfshirë kishat dhe vende të tjera të adhurimit, qendrat për këmbësorë, arena sportive, sallat e koncerteve, dhe tubimet publike.

Rishikoni planet tuaja personale të sigurisë; mbeten të vetëdijshëm për vendbanimin tuaj, duke përfshirë ngjarjet lokale; dhe monitorojnë stacionet lokale të lajmeve për përditësime. Të mbajë një nivel të lartë vigjilence dhe të ndërmarrin hapat e duhura për të rritur sigurinë tuaj personale.

Në rast se një sulm terrorist ndodh në qytetin tonë, ose kur ju jeni të udhëtojnë, qytetarët U.S. duhet:

1-Ndiqni udhëzimet e personelit lokale të zbatimit të ligjit dhe të shërbimeve emergjente.

2-Monitorimi i Ambasadës së SHBA-sigurisë dhe të sigurisë informacion në faqen e internetit të Ambasadës.

Pë më shumë informacione:

Shih faqen e internetit të Departamentit të Shtetit të udhëtimit për Kujdes të gjithë botën, Paralajmërimet udhëtimit, të udhëtimit Alerts, dhe Vendit informacion specifik të Shqipërisë.

Regjistrohen në Programin e Zgjuar Traveller Regjistrimit (Hapi) për të marrë mesazhet e sigurisë dhe të bëjë më të lehtë për të gjetur ju në rast emergjence.

Kontaktoni Ambasadën SH.B.A.-së në Shqipëri, e vendosur në Rruga Elbasanit Nr. 103, në + 355- (0) -4.224-7285, 08:00 në 4:30 të darkës, e hëna deri të premten. Pas-orësh numri emergjente për qytetarët e SHBA-së është + 355- (0) -4224-7285.

Telefononi numrin 1-888-407-4747 lirë në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada ose 1-202-501-4444 nga vendet e tjera nga ora 8:00 deri në 08:00 pm Eastern Standard Time, e hëna deri të premten (përveç SHBA federal festat).

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Sheila Haxhiraj në zi për të dashurin, historia e dhimbshme që rrëfen në projektin e ri

E veshur kokë e këmbë me të zeza shfaqet këngëtarja Sheila Haxhiraj...
Read More