Ana e errët, brenda botës së sumove

Fotot e mëposhtme tregojnë botën e mundësve sumo në qytetin Nagoya të Japonisë. 11 mundës, të cilët quhen “rikishi”, të veshur vetëm me “pelena”, kalojnë më shumë se tre orë çdo mëngjes duke u praktikuar për sportin kombëtar të Japonisë.

 

sumo 1

Picture 1 of 5

Kushdo që rrëzohet i pari ose detyrohet të largohet nga unaza e rërës humbet.

Mundja sumo është një sport japonez, por trajnimi i ashpër dhe tradita kanë larguar shumë të rinj, duke e lënë këtë sport të dominuar nga mundësit e huaj, kryesisht mongolë.

Shkruar Nga
More from Revista User

SHBA zgjat marrëveshjen bërthamore me Iranin

Shtetet e Bashkuara kanë vazhduar lehtësimin e sanksioneve për Iranin, pavarësisht kritikave...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.