Australia do të rrisë numrin e trupave në Afganistan

afganiza1487589177

Australia ka bërë të ditur se do të rrisë edhe për 30 numrin e trupave ushtarakë në Afganistan.

Ushtarët ndërkombëtarë u vinë në ndihmë ushtarëve afganë për trajnime në betejat kundër talibanëve dhe grupeve të tjera militante.

Ministri i Mbrojtjes i Australisë, Marise Payne i tha senatit se rritja e numrit të këshilltarëve ushtrarakë është kërkuar nga NATO si dhe është mbështetur nga Shtetet e Bashkuara.

Ky ndryshim do të rrisë në 300 numrin e ushtarëve australianë në Afganistan, të gjithë në role jo luftarake.

NATO në Afganistan ka rreth 13,500 trupa, me detyrë në trajnimin, këshillimin dhe asistimin e forcave afgane.

Ushtria amerikane është duke planifikuar zvogëlimin e personelit, pasi aktualisht ka 8400 ushtarë.

Shkruar Nga
More from Revista User

Rrogozhinë, banorët protestë kundër ndërtimit të landfillit pranë Gosës

Dhjetëra banorë të Rrogozhinës janë mbledhur në protestë para bashkisë së qytetit...
Read More