BE mund të marrë masa ligjore ndaj Polonisë për ndërhyrje në gjyqësor

Bashkimi European ka filluar një procedurë për shkelje ndaj Polonisë lidhur me reformat e vendit ndaj sistemit gjyqësor, për të cilat organizata druhet se përbëjnë një ndërhyrje ndaj gjykatave të vendit.

Komisionerët e BE-së vendosën ta fillojnë zbatimin e këtij veprimi ligjor të mërkurën, para publikimit të ligjit të ri polak, me shqetësimin se Ministria e Drejtësisë përmes ligjit, mund t’ja zgjasë mandatin gjykatësve, si dhe të shkarkojë dhe emërojë presidentët e gjykatave.

Po ashtu shqetësues për komisionerët është përcaktuar vendimi, sipas të cilit gjykatëseve gra u kërkohet të dalin 5 vjet para gjykatësve burra në pension.

Partia në pushtet në Poloni po përpiqet të zbatojë një reformë gjyqësore, duke thënë se gjykatat janë tepër të ngadalta në marrjen e vendimeve dhe me një mënyrë të menduari burokratike, si në epokën komuniste.

Në deklaratën e BE-së thuhet se partia në pushtet në Poloni ka një muaj afat të përgjigjet për paralajmërimin, që e informoi vendin për shkelje të ligjeve të BE-së.

Qeveria polake e ka cilësuar reformimin e gjyatave një çështtje të brendshme të vendit.

Shkruar Nga
More from Revista User

Trump nuk sprapset për Lotarinë Amerikane, ja çfarë parashikon: Dëmton…

Presidenti i SHBA Donald Trump ritheksoi qëndrimin e tij të ashpër për...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.