Burrat që shikojnë porno rregullisht, më pak të lumtur në lidhjet e tyreauto_3eb02bd400000578-0-image-m-90_14906556573041490700861

Në një studim të publikuar këtë muaj nga hulumtuesit e universitetit të Indianas dhe atij të Hawait, në Hulumtimin e Komunikimit Njerëzor, është bërë një meta-analizë e 50 studimeve, që të kuptohet më mirë efekti i pornografisë në kënaqësine e përgjithshme të një personi.

Analizat e tyre përfshinë një kombinim të dhënash të 50 mijë vetave nga 10 shtete, dhe adresuan domenët e kënaqësisë seksuale dhe asaj të lidhjes, si dhe të domenëvë intrapersonalë të trupi dhe vetë-kënaqësisë, shkruan Daily Mail.

Përderisa shikimi i videove porno lidhet me kënaqësinë intrapersonale të një personi, hulumtuesit gjetën se kjo reflekton në kënaqësi më të ulët në lidhje, por vetëm për burrat.

Sipas hulumtuesëve, mund të jetë e mundur që burrat të cilët janë të prirur për të shikuar pornografi rregullisht, janë më pak të lumtur në lidhjet e tyre.

Arsye tjetër është se pornografia mund të çojë në pritshmëri të paarsyeshme për seks, duke shkaktuar zhgënjim në situata të jetës reale.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Basha zhduk simbolin e PD nga fushata

Krahas sloganit “Republikë e Re”, në fushatën e Lulzim Bashës, ajo që...
Read More