Çfarë i ndodhë trupit kur ushtroni 30 minuta në ditë për një kohë të gjatë

Të merreni me sport nuk është gjë aq e vështirë sa mendojnë shumica. Në fakt, studimet tregojnë se shpenzimi i 30 minutave në ditë me ushtrime ditore mjafton për të qëndruar në formë dhe për ta përmirësuar shëndetin.

Por, si ndikojnë ushtrimet e rregullta në trupin tuaj?
GJATË USHTRIMEVE

– Metabolizmi rritet

– Viskoziteti i gjakut përmirësohet

– Rrjedha e oksigjenit rritet nga 8 litra (kur jeni duke pushuar) në 100 litra për minutë

– Rritja e qarkullimit të gjakut iu mundëson qelizave të marrin më shumë oksigjen dhe vlera ushqyese nga gjaku

MENJËHERË PAS USHTRIMEVE

– Trupi fillon t’i tretë proteinat dhe karbohidratet katërfish më shpejt, prandaj humbni peshë më shpejt

– Truri fillon të lirojë më shumë endorfine, gjë e cila jua përmirëson disponimin

DISA ORË PAS USHTRIMEVE

– Vetëbesimi ju rritet

– Shtypja e gjakut normalizohet

– Filloni të flini më mirë dhe kualiteti i gjumit përmirësohet

PAS DISA JAVËVE ME USHTRIME TË RREGULLTA

– Kapaciteti i mushkërive rritet

– Zemra dhe enët e gjakut ju funksionojnë më mirë

– Bëheni më të qëndrueshëm

– Nivelet e hemoglobinës në gjak përmirësohen; numri i qelizave të kuqe të gjakut për kub milimetër të gjakut rritet nga 5 milionë në 6 milionë.

– Sistemi i imunitetit ju forcohet, ndërsa niveli i limfociteve në gjak rritet.

– Trupi i rregullon nivelet e sheqerit dhe substancave tjera në gjak më lehtë

– Trupi juaj ka më pak dhjam

DISA MUAJ PAS USHTRIMEVE TË RREGULLTA

– Jeni më pak të stresuar, ndërsa jeni më pak të prirë të përjetoni ndjenja depresive dhe ndryshim disponimi

– Transferimi i oksigjenit në muskuj rritet, ndërsa qarkullimi i gjakut përmirësohet

– Një koordinim i përmirësuar i lëvizjeve ju mundëson ta forconi sistemin nervor. Shpejtësia e transmetimit të impulsit nervor rritet; aktiviteti i trurit përmirësohet dhe merrni vendime më lehtë.

– Sistemi muskuloskeletal i trupit forcohet: muskujt ju rriten, ndërsa eshtrave tuaj iu rritet densiteti

DISA VITE PAS USHTRIMEVE TË RREGULLTA

– Jetëgjatësia iu rritet

– Qëndroni më të ri për një kohë të gjatë!

Shkruar Nga
More from Revista User

Planifikimi urban për të parandaluar përmbytjet

Lajmet nga skaje të ndryshme të globit, që nga Shtetet e Bashkuara...
Read More