Çka duhet të dini për kujdesin ndaj lëkurës në pranverë

Pranvera tashmë ka ardhur dhe bashkë me të edhe rrezet e forta të diellit, të cilat janë mjaft të dëmshme për lëkurën. Me ardhjen e pranverës, lëkura ka nevojë për përkujdesje të veçantë.

Në këtë periudhë këshillohet një pastrimi i thellë i fytyrës pasi është një nga proceset e para që duhet të bëjmë pasi i kthejmë lëkurës shkëlqimin e duhur. Konsumimi i ujit ndihmon në hidratimin e lëkurës dhe më e rëndësishme në këtë stinë është përdorimi i kremit me filtër mbrojtës.

Dermatologët thonë se koha e aplikimit të kremrave, mënyra apo sasia e aplikimit të tyre, janë mjaft të rëndësishme.

Kremi duhet të aplikohet në lëkurë të paktën 20 minuta përpara se të ekspozohemi në diell. Sasia e këshillueshme e kremit është 5 ml, që duhet të aplikohet në fytyrë dhe në qafë. Përdorimi i kremit mbrojtës ndikon pozitivisht edhe nga ana shëndetësore duke ulur riskun për kancer të lëkurës dhe shmangien e problemeve me nishanet. Po ashtu kremi mbrojtës nuk lejon daljen apo shtimin e njollave kafe si dhe parandalon plakjen e parakohshme.

Shkruar Nga
More from Revista User

Letra për Ramën. Kandidati fitues te Fakulteti i Historisë: Ja si po deformohen zgjedhjet

Sabri Laçi, profesor në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë të Universitetit të...
Read More