Dy mënyra shkencore si ta harroni ish- të dashurin

Është krejtësisht normale të ‘lundroni’ në llogarinë e Instagram-it të ish- partnerit, apo të konsumoni një sasi të tepërt të akulloreve dhe çokollatave disa javë pas ndarjes. Por a është kjo e shëndetshme? Normalisht se jo.

Ndarjet normalisht se ia shpifin çdo personi, por fatmirësisht shkencëtarët kanë zbuluar disa mënyra efektive si t’i shërojnë emocionet e zakonshme të dhimbjes nga ndarja. Pra, faleminderit shkencë!
Përqendrohuni në të metat e ish- partnerit

A iu ka rastisur të ndaheni me dikë dhe disa muaj më vonë të filloni të mendoni se çfarë keni parë te ai fillimisht?

Një studim i fundit tregon se ne kemi tendencë t’i adhurojmë partnerët romantikë, dhe kësisoj ne nuk i shohim të metat e atij personi.

Por ekspertët sugjerojnë të përqendroheni në të metat që i ka pasur ai person, dhe ta bindni veten se nuk ka qenë i duhuri.

Provoni diçka të re

Është këshillë e zakonshme kjo, por është e rëndësishme që herë pas here të provoni ndonjë hovi, aktivitet apo interes të ri.

Shkencëtarët thonë se duke bërë gjëra të cilat nuk kanë lidhje fare me ish- partnerin tuaj, e duke shkuar në vende të cilat më parë nuk keni qenë me atë, e shpejton procesin e harresës dhe iu ndihmon ta kaloni këtë fazë të dhimbjes!

Shkruar Nga
More from Revista User

Angelina Jolie do dëshpërimisht të kthehet me Brad Pitt, por aktori…

Nuk ka fund drama për çiftin, apo më mirë të themi ish-çiftin...
Read More