Dyshoni nëse jeni inteligjent apo jo… ja 5 pyetjet e shpejta…



Për pesë pyetjet e mëposhtme duhet të përgjigjeni menjëherë. Nuk duhet të vonoheni. Përgjigjuni në afatin prej pesë sekondave. Në rregull?

Të shohim pra se sa jeni i zgjuar…

Jeni gati? Të shkojmë…

Pyetja e parë:

– Merrni pjesë në garë. E keni kaluar të dytin. Në cilin vend jeni ju?

Pyetja e dytë:

Për t’iu përgjigjur pyetjes së dytë, mos u mendoni gjatë si në pyetjen e parë. Shkojmë…

– Nëse në garë e kaloni të personin e fundit, atëherë jeni i…?

Pyetja e tretë:

Kjo është matematikë e lehtë! Duhet ta zgjidhni pa kalkulator e pa laps e letër.

– Merri 1000 dhe shtoja 40. Tani shtoja edhe 1000. Tani shtoja 30.

Shto edhe 1000 tjera. Edhe  20. Tani 1000.

Tashmë shtoja vetëm 10.

Cila është shuma?

Pyetja e katërt:

– Babai i Marisë ka pesë vajza: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Si e ka emrin vajza e pestë?

Pyetja e pestë :

Personi memec kërkon të blejë një furçë dhëmbësh. Si e bën këtë? Natyrisht, duke imituar lëvizjen e pastrimit të dhëmbëve, ai ia del të shpjegojë se çfarë kërkon.

– Nëse një i verbër dëshiron të blejë syze të errëta dielli, si do t’ia shpjegojë këtë shitësit?

Përgjigjet:

1. Nëse jeni përgjigjur se jeni i pari, e keni gabim! Nëse e kaloni vendin e dytë, atëherë jeni i dyti!

2. Nëse jeni përgjigjur se jeni i parafundit, prapë e keni gabim. Si mund ta kaloni personin e fundit!

3. A ju doli 5000? Përgjigja e saktë është 4100. Nëse nuk besoni, tani merreni makinën llogaritëse.

4. Nunu? Jo, natyrisht që jo. Po emri i saj është Maria. Lexojeni sërish pyetjen.

5. Me fjalë pra, shumë thjeshtë !

Nuk ia dolët tek të gjithat mbanë? Apo jo? Atëherë kjo nuk qenka dita juaj..

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

“In memorium” për 300 fëmijët e vdekur në kampin e Tepelenës

Nga Luljeta Progni - Ndreka kishte kullufitur me një frymë rracionin e...
Read More