“Fisnikët” dhe nostalgjia e këngëve të hershme… “Zotëria juaj”Fisniket_1_472981644

Fisnikët janë një bandë shqiptare pop, që u formua në vitin 1980 gjatë kohës kur në Kosovë mbretëronte një atmosferë e volitshme për zhvillimin e rock-ut lokal.

Në këtë kohë ishte formësuar një traditë dhe ngjyrë autoktone në këtë stil të muzikës.

Bandat “Gjurmët”, “Illirët”, “Minatori” e të tjerë gjatë kësaj kohe mbretëronin në rock-pop skenën kosovare, kurse “Fisnikët” e plotësuan këtë me stilin e tyre të ashtuquajtur akustik, ku përcjellja e këngëve bëhet me kitarë akustike.

grupifisniket

fisniket

grupi fisniket1

Anëtarët:

1982
Agim Gërguri :Bedri Visoka : Ramiz Halimi : Sokol Gashi
2005
Agim Gërguri : Besim Gashi : Fitim Sheholli : Erzen Berveniku

fisniket,,

mateusfrokuft-fisniket

Albumet

Zotëria juaj – 1992
Kur të vjen pleqëria – 1995

maxresdefault

agimi3

fisniket_ballina_6133_thmb4

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

Si të parandaloni fërkimin e kofshëve gjatë verës… disa mënyra si ta qetësoni acarimin e lëkurës

Me rritjen e temperaturave, është thuajse e pamundur të veshësh të njëjtat...
Read More