Fjetja në një dhomë të ftohtë është shumë e mirë për shëndetin

Personat të cilët preferojnë ta mbajnë dhomën e gjumit me temperatura të freskëta, mund të jenë duke ditur më shumë se njerëzit e zakonshëm.

Sipas një artikulli të shkruar nga Dr. Christopher Winter, dhe të publikuar nga ‘Huffington Post’, temperaturat e dhomës së fjetjes mund të jenë faktori kryesor në një gjumë kualitativ.

Edhe pse shumica prej neve mund të mos e kemi menduar rëndësinë e temperaturës në dhomën e gjumit, doktori thotë se dhoma duhet të jetë mes 15 dhe 19 gradëve Celsius për një gjumë sa më të mirë.

Por pse kanë rëndësi numrat në termostatin tonë? Temperaturat tona të trupit rriten dhe zbriten gjatë periudhës 24-orëshe, ku numrat më të lartë ndodhin në pasditen e vonshme dhe numrat më të ulët rreth orës 5 të mëngjesit.

Gjumi zakonisht fillon kur niveli i temperaturës së trupit bie, prandaj një dhomë e ftohtë mund të na inkurajojë të flemë më shpejtë.

Shkruar Nga
More from Revista User

OSHEE njofton përmbytjen e disa gabinave, këto zona do të mbeten pa drita në Tiranë…

Për shkak të motit të keq gjatë natës dhe përkeqësimit gjatë orëve...
Read More