Gjashtë praktikat e njeriut te dytë më të pasur në botëamancio-ortega

Amancio Ortega, themeluesi i Inditex, kompanisë prindërore të Zarës, është personi i dytë më i pasur në botë me një pasuri prej 86 milionë funtesh.

The Independent ka rrumbullakësuar gjashtë praktikat më befasuese të tij që ndoshta janë ndër arsyet pse ai është një menaxher i suksesshëm:

1.Besohet se ai kurrë nuk ka pasur një zyrë të veten, dhe ka punuar bashkë me kolegët e tij në dhomën e dizajnit.

2.Ka dëshirë të bëjë diskutime intenzive me grupe të vogla.

3.Ndonëse shumica e kompanive i organizojne dhe diskutojnë të gjitha përmes postës elektronike, Ortega preferon komuinikiin gojor dhepara atij me shkrim.

4.Ai i delegon vetë punët e shkresave dhe dokumentet.

5.Ai i dëgjon njerëzit për së afërmi, është introvert dhe i turpshëm.

6.Mban një profil të ulët dhe nuk shfaqet shumë, duke lënë ekzekutivët e tjerë që të dalin në skenë.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Narcisoidët, më të shkathët për punësim

Personat narcisoid kanë vetërespekt të madh, janë më të shkathët në komunikim...
Read More