Gjërat që duhet t’i thoni fëmijëve për të qenë të suksesshëmkid

Prindërit përpiqen gjithnjë për të mirën e fëmijëve të tyre dge dëshirojnë që ata të jenë të suksesshëm në të gjitha zgjedhjet që bëjnë.

Edhe pse drejtimi mund të jetë ndryshe, rruga për të ndjekur suksesin është e ngjashme sepse fillon me motivimin e duhur dhe ndjenjën e vërtetë të qëllimit.

Këtu janë 10 gjërat që duhet ti thoni fëmijëve për ti ndihmuar në atë që duhet të bëjnë cdo ditë për të ndjekur ëndrrat e tyre dhe për të kapur majat.

1. Nëse dikush tjetër është i gatshëm për të bërë dicka, atëherë mund ta bëni dhe ju.
2. Gjithmonë mundohuni ti përgjigjeni pytjes për të cilën nuk jeni pyetur.
3. Pasi ti keni bërë këto, gjërat e frikshme do ti duken më pak të frikshme.
4. Nuk është e nevojshme ti bëni të gjitha sot, por mund të filloni hap pas hapi.
5. Mos jetoni jetën e të tjerëve. Jetoni jetën tuaj.
6. Është vërtetë qesharake ti provoni njerëzve që e kanë gabim.
7. Ajo cfarë bëni nuk ka pse të jetë e përsosur. E mira është e mjaftueshme.
8. Kur dështimi është shqetësues, gjithmonë thuaj unë ose mua.
9. Gjëja që mund të jeni gjithmonë është të bëheni personi që i bën të tjerët të ndihen mirë.
10. Nëse mendoni se nuk mund të bëni asgjë më shumë, atëherë mund të bëni më shumë.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Shpjegojnë psikologët: Si të qëndroni të qetë gjatë një zënke

Argumentimet dhe konfliktet janë pjesë e pashmangshme e jetëve tona të përditshme....
Read More