Gjumi zgjidh problemet e çifteve

Bërja gjumë për më shumë se 7 orë në natë, mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemeve martesore të çiftit.

Kështu thonë ekspertët pas një hulumtimi ku analizuan çiftet që reagojnë ndaj situatave stresuese.

Ata në gjendje të tillë u krahasan me numrin e orëve të gjumit që morën që në natën e parë.

Çiftet që kishin më pak se shtatë orë gjumë kishin më shumë gjasa të fillonin një luftë me të tjera të rëndësishme dhe do të kishin nivele më të larta të një përgjigjeje inflamatore në gjakun e tyre.

Këto përgjigje inflamatore kanë qenë gjithashtu të lidhura me sëmundjen e zemrës, artritin dhe sëmundjet e tjera kronike.

Ekspertët rekomandojnë që çiftet të marrin më shumë gjumë nëse kanë probleme martesore dhe shëndetësore për të përmirësuar mirëqenien e tyre.

Shkruar Nga
More from Revista User

Qeveritë janë të djathta, opozitat të majta

Nga Klementin Mile Shkenca ka zbuluar se origjina e universit daton para...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.