Gjykata e lartë evropiane “urdhëron” vendet e BE-së t’i pranojnë azilkërkuesit

Gjykata e lartë e Bashkimi Evropian ka mbështetur të drejtën e Brukselit për të detyruar shtetet anëtare të strehojnë azilkërkuesit.

Gjykata Evropiane e Drejtësisë refuzoi kundërshtimet e Hungarisë dhe të Sllovakisë ndaj skemës së detyrueshme të kuotave fikse të refugjatëve.

Hungaria nuk ka pranuar asnjë azilkërkues pas urdhrit ë të kuotave të detyrueshme, vjet më parë.

Kjo është interpretuar si një përpjekje e Brukselit për të lehtësuar presionin në vendet e vijës së frontit si Greqia dhe Italia.

Vetëm më pak se 28.000 refugjatë janë zhvendosur nën skemën e BE-së, në vend të 160.000 azilkërkuesve të parashikuar në shtator të 2015-ës.

Shkruar Nga
More from Revista User

Cila nga këto lule përfaqëson shpirtin tuaj?

Lulet flasin shumë për ne, për karakterin dhe shpirtin tonë. Ju ftojmë...
Read More