Gjykata Evropiane dënon legjislacionin e Rusisë për homoseksualët

homo

Ligji “propaganda homoseksuale” i Rusisë është diskriminues dhe inkurajon homofobinë, ka vendosur Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut.

Gjykatësit e Strasburgut thanë se Rusia kishte diskriminuar tre aktivistë të të drejtave të homoseksualëve që kundërshtonin ligjin. Ligji u miratua në vitin 2013, duke ndaluar promovimin e homoseksualitetit tek njerëzit nën 18 vjeç.

Ligji “përforcoi stigmën dhe paragjykimet dhe inkurajoi homofobinë”, thuhet në vendim.

Grupet e të drejtave të homoseksualëve dënuan ligjin.

Shkruar Nga
More from Revista User

Athina me suficit buxhetor dhe rritje ekonomike

Qeveria greke parashikon një suficit buxhetor prej 2,8 për qind të Prodhimit...
Read More