Greqia e hapur për pritjen e emigrantëve të BE

emigrantet

Athina mirëpriti të premten një rekomandim të Komisionit Evropian për kthimin në Greqi të emigrantëve nga Evropa.

“Është një vendim i balancuar,” tha ministri grek i emigracionit Ioannis Mouzalas.

KE th kësaj jave se dëshironte që vendet anëtare të BE të rinisnin transferimin e emigrantëve në Greqi prej marsit të vitit që vjen. Komisioneri i emigracionit të BE, Dimitris Avramopoulos tha se për transferimet nuk veprohet në mënyrë retroaktive.

Sipas të ashtuquajturave ‘rregulla të Dublinit’, emigrantët duhet të regjistrohen në vendin e parë nga hyjnë në BE, dhe duhet të kthehen nëse kalojnë në vende të tjera. Por prej vitit 2011, ky rregull nuk është zbatuar prej dy vendimeve të Gjykatës Evropiane e cila ka identifikuar mangësi në sistemin grek të azilit.

Shkruar Nga
More from Revista User

Pse sinqeriteti është gjithmonë gjëja më e mirë

Shumica nga ne shpeshherë gënjejmë për t’i shmangur situatat e ndryshme dhe...
Read More