Gruaja në sytë e feministeveTë famshme, të bukura, intelektuale, artiste…

Si e shohin veten dhe simotrat gratë feministe?

Ne kemi zgjedhur disa prej shprehjeve më ikonike

 

Emma Watson People Tree Spring Summer 2010 Collection Promo

“Nuk dua që frika nga dështimi të më ndalojë së bëri gjërat që dëshiroj të bëj”

Emma Watson

 

maya-angelou-dead-t

“Jam Grua Fenomenale
Grua fenomenale,
Jam unë.”

Maya Angelou

 

“… gratë janë të komplikuara. Gratë janë shumëdimensonale. Jo sepse gratë janë të çmendura. Por sepse njerëzit janë të çmendur dhe gratë rastis të jenë njerëz.”

Tavi Gevinson
beyonce-knowles-8

“Sigurohu të kesh jetën tënde përpara se të bëhesh gruaja e dikujt”

Beyonce Knowles

 

English novelist and critic Virginia Woolf (1882 - 1941), 1902. (Photo by George C. Beresford/Hulton Archive/Getty Images)

“Gratë kanë shërbyer gjithë këta shekuj si pasqyra që zotërojnë fuqinë magjike dhe të hijshme të reflektimit të figurës së burrit dy herë më shumë se përmasa e tij natyrale”

Virginia Woolf

HRC-Photo

“Çdo moment i humbur duke parë pas, na mban pa lëvizur më tej.”

Hillary Rodham Clinton
CharlotteBrontePortrait

“Nëse burra mund të na shihnin siç jemi vërtet, ata do të habiteshin paksa ….”
Charlotte Bronte

 

Singer Madonna arrives at Macy's Herald Square to launch her new fragrance "Truth or Dare By Madonna" on Thursday, April 12, 2012 in New York. (AP Photo/Evan Agostini)

“Nuk ka rëndësi kush je, nuk ka rëndësi çfarë ke bërë, nuk ka rëndësi se nga vjen, ti gjithmonë mund të ndryshosh, të bëhesh një version më i mirë i vetes.”
Madonna
Atwood-Margaret-c-Jean-Malek
“Burrat kanë frikë se gratë do të qeshin me ta. Gratë kanë frikë se burrat do t’i vrasin ato.”
Margaret Atwood
Albrightmadeleine
“Ka një vend të veçantë në ferr për gratë, të cilat nuk ndihmojë gratë e tjera.”
Madeleine Albright

 

SteinemGloria_hi res
“E vërteta do t’ju bëjë të lirë, por në fillim do t’ju pshurrë.”
Gloria Steinem

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

Po Arbana Osmani ku humbi vallë…?

  Arbana Osmani është një nga vajzat më të dashura të ekranit...
Read More