Indeksi global i terrorizmit – Shqipëria në mes të tabelës në Europë, e 91-ta në Botë

Shqipëria është thuaje në pozita të njëjta me një vit më parë në indeksin global të terrorizmit të publikuar së fundmi. Ky indeks publikohet çdo vit nga Instituti për ekonomi dhe paqe, ndër organizatat më të mëdha në botë.

3-1

Picture 1 of 2

Shqipëria renditet kështu në vendin e 91-të në botë, ndër 130 shtete ndërkohë që një vit më parë renditej e 92-ta, me pikë të barabarta me vendin e 93-të. Duke pasur parasysh se, vendet e para në renditje përkojnë me performancën më të keqe, rezulton se, vendi ynë ka humbur një pozicion në renditje.

Këtë gjë e ilustron mjaft mirë edhe harta, ku ngjyra bojëqielli dhe e verdhë flasin për një performancë më të mirë. Harta tregon se, Ballkani performon relativisht mirë në krahasim me Europën perëndimore, ku terrorizmi gjatë viteve të fundit është kthyer në një problem madhor.

Shkruar Nga
More from Revista User

Shtatzëna Kylie nuk e festoi Vitin e Ri me të dashurin

Kylie Jenner nuk e festoi vitin e ri me Travis Scott. [ngg_images...
Read More