India do ta zëvendësojë Kinën si vendi më i populluar në botë

popullsi

Popullsia e botës do të rritet nga 7.6 miliardë – sa është këtë vit – në 9.8 miliardë në vitin 2050, parashikojnë Kombet e Bashkuara.

Sipas tyre, vendet që nxisin rritjen e popullsisë janë: India, Nigeria, Kongo, Pakistani, Etiopia, Tanzania, Shtetet e Bashkuara, Uganda dhe Indonezia.

India, e cila aktualisht ka 1.3 miliard banorë, pritet të zëvendësojë Kinën me 1.4 miliard banorë, si vendi më i populluar në botë brenda shtatë vjetësh.

“Përqendrimi i rritjes së popullsisë në vendet më të varfra do ta bëjë të vështirë për të rinjtë që të kenë ushqim të mjaftueshëm, kujdes shëndetësor, arsim dhe të tjera”, vlerëson OKB-ja.

Po sipas saj, popullatat në Evropë, Japoni dhe vende të tjera të zhvilluara do të vazhdojnë të plaken dhe të bien në numër.

Shkruar Nga
More from Revista User

Mijëra njerëz në mbarë Rusinë protestojnë kundër korrupsionit

Mijëra njerëz dolën dje në rrugët e Rusisë për të protestuar kundër...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *