Ja cili është pozicioni më i shëndetshëm për të fjetur…

08c190d5-384a-4bd5-af7a-eabe9b6d80ee-0

Nëse zgjoheni të freskët dhe të gatshëm për të filluar ditën, kjo do të thotë se keni bërë një gjumë komod. Sidoqoftë, nëse është e kundërta e kësaj, kjo mund të jetë si pasojë e pozicionit në të cilin keni fjetur. Pra, cili është pozicioni më e shëndetshëm për të fjetur?

Të fjeturit të shtrirë në shpinë

Kjo është më e përsosura nga të gjitha pozitat, përveç nëse keni probleme të mëdha me gërhitjen. Me këtë pozitë mund ta parandaloni dhimbjen në qafë dhe shpinë, si dhe mund t’i zvogëloni rrudhat.

Të fjeturit në anën e majtë apo të djathtë

Edhe pse kjo pozitë është e dëmshme për gjokset dhe fytyrën, kjo e zvogëlon gërhitjen dhe zbaticën acide. Kjo pozitë është më e mira për gratë që janë shtatzënë.

Të fjeturit në pozitën fetale

 Edhe kjo pozitë është e dëmshme, përveç nëse jeni shtatzënë. Kjo pozitë i rrit dhimbjet e nyejve nëse vuani nga artriti dhe mund të shkaktojë probleme me frymëmarrjen.

Të fjeturit në bark

Nëse kjo është pozita juaj e preferuar, atëherë është koha ta ndryshoni. Të fjeturit në stomak shkakton dhimbje në nyej dhe muskuj. Pasi që koka është e vendosur në një anë, kjo shpin në dhimbje të qafës. Veç kësaj, ju nuk keni pozitë neutrale të shpinës dhe kjo nuk është aspak e mirë për shpinën.

Shkruar Nga
More from Revista User

Shqipëria feston 104-vjetorin e Pavarësisë…

28 nëntori 2016 shënon 104 vjetorin e shpalljen së Pavarësisë nga shqiptarët....
Read More