Ja si ndikon djathi në sëmundjet e zemrës

Disa herë është folur për të mirat e djathit, mirëpo si duket asnjëherë nuk është mjaftueshëm.

Djathi është një produkt te i cili janë vërejtur cilësi mjaft të mira kundër sëmundjeve të zemrës.

Të paktën ky është përfundimi i arritur nga një grup shkencëtarësh nga Kina dhe Holanda.

Plot 200 mijë persona ishin pjesë në studimin që ka zgjatur një dekadë të tërë.

Kurse në fund u vërejt se personat që ushqeheshin me djathë në baza ditore, kishin 14 për qind më pak rrezik nga sëmundjet e zemrës, apo edhe nga sulmi fatal në zemër.

Në anën tjetër ata që nuk e preferonin djathin në tryezë, kishin 10 për qind.

Shkruar Nga
More from Redaksia

Parku Kombëtar i Lurës, një mrekulli shqiptare!

  Parku Kombëtar i Lurës shtrihet në malësinë e Lurës dhe zë...
Read More