Kaspersky ankohet ndaj ndalimit për përdorimin e produkteve të vetaKompania Kaspersky Lab paralajmëroi se do të ankohet në gjykatën federale ndaj vendimit të Agjencisë amerikane për siguri nacionale (ANB) për ndalimin e përdorimit të prodhimeve të kësaj kompanie në agjencitë federale.

Ankesa është bërë në bazë të Ligjit rreth procedurës së përgjithshme administrative, në mënyrë që të ushtrojë të drejtën kushtetuese për një gjykim të drejtë dhe të sfidojë një direktivë operative detyruese që e ndalon këtë kompani nga përdorimi i zgjidhjeve të produkteve dhe sigurisë në agjencitë qeveritare të SHBA.

Kompania argumenton se vendimi i ANB është antikushtetues dhe bazohet në burime subjektive, teknikisht të pandërgjegjshme, të tilla si pretendimet e pandryshuara dhe më shpesh anonime të mediave.

“ANB nuk i lejoi kompanisë që të ketë një gjykim të drejtë për të hedhur poshtë pretendimet e pabazuara të përfshira në direktivë, dhe as nuk paraqet ndonjë dëshmi të lëshimeve të kompanisë”, thuhet në komunikatë. Qeveria amerikane kohë më parë ka marrë vendim që të mos përdorë antivirusin Kaspersky, nën dyshimin se është i pasigurt dhe është përdorur për të kryer sulme kibernetike ndaj një punonjësi të NSA-së.

Kaspersky ka hedhur poshtë pretendimet e palës amerikane dhe është shprehur e gatshme të ofrojë gjithë informacionin lidhur me rastin. Kompania njëherësh thekson se sulmet ndaj saj janë bërë me qëllim të dëmtimit të reputacionit.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Kredia për të vetëpunësuarit – Regjistrohet në rritje me 28% gjatë këtij viti

Kredia për të vetëpunësuarit ka arritur në 3.2 miliardë lekë gjatë këtij...
Read More