Kërcisni shpesh gishtat? Ja çfarë ndodh me kockat tuajakercitja-e-gishtave

Kemi dëgjuar shpesh se kërcitja e kockave të duarve mund të jetë e dëmshme për shëndetin, pasi mund të shkaktojë artrit.

Por sa e vërtetë është kjo?

Sipas mjekëve nuk ka asnjë efekt anësor kërcitja e kockave dhe nuk ka asnjë lloj lidhje me sëmundjen e artritit.

Nyjet e duarve që lidhin gishtat me pjesën tjetër të dorës, kanë disa hapësira të mbushura me lëng që quhet lëngu sinoval.

Në gjuhën e përditshme atë mund ta krahasosh me një lloj grasoje që lejon lëvizjen e kockave por pa lejuar fërkimin mes tyre.

Kur kockat kërciten, zmadhohet hapësira mes këtyre nyjeve dhe kockave. Kështu lëngu sinoval shkon në hapësirën e re të krijuar, dhe në këtë momënt është zhurma që ne dëgjojmë.

Por kjo nuk ka asnjë efekt anësor, pasi pas disa kohësh ajo që do të ndodhë është thjesht kërcitja më e lehtë e kockave.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Bella Hadid mahnitëse në “Channel”

Është ndër modelet më të njohura në botë. [ngg_images source="galleries" container_ids="1381" display_type="photocrati-nextgen_basic_imagebrowser"...
Read More