Këshillat e vetme që ju duhen për të krijuar një dashuri të shëndetshme dhe realisteEric Berneka thënë, “Dashuria është psikoterapi e natyrës”. Nuk ka katalizator më të madh për shërimin se dashuria.

Pavarësisht nëse jeni në një marrëdhënie 50-ditore ose 50-vjeçare, këtu janë disa këshilla për të krijuar një dashuri të shëndetshme dhe realiste:
Prano konfliktin si normal

Përsosja ekziston vetëm në Hollywood. Mospajtimet ndodhin. Nëse nuk jeni të përfshirë në probleme serioze (p.sh., tradhtia, abuzimi, varësia, problemet ligjore ose dhuna), mos e prishni marrëdhënien.

Rrituni emocionalisht.

Shumë njerëz sillen në një mënyrë jofunksionale. Ajo që ju e konsideroni sjellje “normale” mund të jetë shkatërruese për veten ose për të tjerët. Nëse jeni të hutuar, nëse sjellja juaj është “emocionalisht e papjekur”, pyesni veten: A jam duke e shijuar marrëdhënien? Nëse përgjigjja është “jo”, ji i guximshëm dhe përballo problemet e tua. Bisedoni me një terapist.

Merrni (ose jepni) hapësirë

Partnerët mund të zgjedhin të ndahen (fizikisht ose emocionalisht) gjatë punës në çështjet e tyre individuale. Nëse partneri juaj kërkon hapësirë, jepjani! Ndaloni fiksimin për kontrollin e jetës së dikujt tjetër.

Mësoni të fluturoni vetëm

Lumturia juaj banon brenda jush – jo në një marrëdhënie. Mësoni të jeni të lumtur me veten … tani … sot … me ose pa partner.

Kujdesuni për nevojat tuaja.

Keni nevojë për një sy gjumë? Flini. Doni akullore? Hani. Dëshironi të shkoni në kinema? Shkoni. Në partneritet, mund të kërkoni një person tjetër për t’ju ndihmuar të plotësoni nevojat tuaja, por edhe ata kanë nevojat dhe problemet e tyre. Ata mund të thonë “jo”. Ky nuk është një refuzim.

Përcaktoni kufijtë

Më shumë marrëdhënie vdesin nga heshtja sesa nga dhuna. Vendosni të krijoni një rrugë tjetër: Flisni. Thuaj jo!

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Japonia në përpjeke për t’u dhënë fund martesave të fëmijëve

Japonia i është bashkuar kampanjës botërore që po zhvillohet në përpjekje për...
Read More