Këto janë katër llojet e çifteve, sipas shkencëtarëveShkencëtarët nga Universiteti i Illinois kanë realizuar një eksperiment me 376 çifte të dashuruara duke u përpjekur të kuptojnë se si ndryshojnë ndjenjat e tyre me kalimin e kohës.

Të gjitha çiftet u vëzhguan për nëntë muaj rresht dhe si rezultat i këtij eksperimenti doli se ekzistojnë katër lloje kryesore të çifteve.
Më poshtë janë karakteristikat e këtyre llojeve të çifteve.

Çiftet që kanë konflikte por janë të pasionuar

Ky është lloji i lidhjes tuaj nëse:

Ju shpenzoni mjaft kohë së bashku

Takimet tuaja gjithmonë janë të këndshme dhe plot pasion

Bashkimi juaj karakterizohet nga grindjet e shpeshta dhe pajtimi plot pasion

Niveli i ndjenjave tuaja ndryshon vazhdimisht

Ju ikni për një kohë, filloni të ndjeni mungesën për njëri-tjetrin dhe nxitoni përsëri në krahët e njëri-tjetrit

Çiftet e tilla janë vazhdimisht në fazën se “gjithçka është e komplikuar”, por çiftet e tilla nuk ndahen më shpesh sesa llojet e tjera të çifteve.

Të dashuruar që bëjnë drama

Ky është lloji i lidhjes tuaj nëse:

Ka shumë ulje dhe ngritje në marrëdhënien tuaj

Ju tentoni të merrni vendime bazuar në ndonjë përvojë negative nga e kaluara ose nga jeta përtej kufijve të marrëdhënies

Për pjesën më të madhe të kohës që shpenzoni së bashku, flisni për marrëdhënien e tyre

Ju preferoni të kaloni kohën tuaj të lirë veçmas nga njëri-tjetri, secili me miqtë e tyre

Ky lloj i çifteve ndahen dy herë më shpesh se të tjerët. Më pak se gjysma e çifteve të tilla që merrnin pjesë në eksperiment u martuan.

Çifti që bën vazhdimisht “party”

Ky është lloji i lidhjes tuaj nëse:

Ju komunikoni më shpesh përmes rrjeteve sociale

Ju jeni një çift shumë i shoqërueshëm dhe keni shumë miq me të cilët rrini vazhdimisht

Mbrëmja ideale për ju është të luani Monopoly me miqtë, të hani darkë së bashku, ose të rrini në një klub nate deri në agim

Ju jeni shumë “ok” duke folur për çdo gjë me njëri-tjetrin

Marrëdhënie të tilla konsiderohen mjaft të forta, sepse ato bazohen në ndjenja miqësore. 2/3 e çifteve në eksperiment u martuan.

Çift i orientuar ndaj njëri-tjetrit

Ky është lloji i lidhjes tuaj nëse:

Ju kaloni shumë kohë së bashku

Ju keni hobi dhe interesa të zakonshme

Ju merrni vendime në lidhje me zhvillimin e marrëdhënies tuaj

Ju keni të njëjtat pikëpamje se ku dhe si të kaloni pushimet tuaja

Ju përpiqeni të zgjidhni konfliktet duke kërkuar kompromis

Ky lloj i marrëdhënies doli të jetë më i lumtur: 90% e çifteve pjesëmarrëse krijuan familje të forta.

Çfarë konkluduan shkencëtarët?

Bazuar në rezultatet e studimit, shkencëtarët erdhën në konkluzione mjaft të qarta. Ndjenjat e çiftit të llojit të parë zhduken mjaft shpejt. Betejat e vazhdueshme midis “çiftit që bëjnë drama” gjithashtu çojnë në ndarje të shpeshta.

Por “çifti që bën vazhdimisht party” dhe ata “të orientuar drejt njëri-tjetrit” krijojnë familje të forta në shumicën e rasteve.

Natyrisht, formula ideale nuk ekziston dhe të gjithë vendosin se si të duan tjetrin.

Por të kuptuarit e llojit të marrëdhënies tënde do të sjellë patjetër ndryshime pozitive.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Duhanpirja ju bën më pak atraktiv

Duhanpirësit mund t’i injorojnë paralajmërimet për rreziqet shëndetësore nga cigarja, duke menduar...
Read More