Kina ndërton ujëvarën më të lartë në botë mbi një kullë 108 metra…Kina ka ndërtuar ujëvarën më të gjatë, e bërë nga dora e njeriut dhe jo nga natyra.

Dhe e veçanta e saj është pasi ajo është ndërtuar në një ndërtesë në lartësinë 108 metra .

Ujëvara gjendet në qytetin Guizhiou në Kinë dhe uji bie nga njëri kat i ndërtesës dhe pamja është mahnitëse.

Ndërsa uji nuk rrjedh vazhdimisht, por lëshohet vetëm në raste speciale dhe për vetëm 20 minuta, duke ofruar kështu pamje spektakolare.

    

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

Intervista në MAPO LETRARE: Vera Bekteshi rrëfen diktaturën

  Vera Bekteshi sjell jetën e saj në romanin autobiografik “Vila me...
Read More