‘Koka e Tahirit’, kushti i Gjermanisë për Shqipërinë…Deputeti i CDU-së së kancelares gjermane, Angela Merkel Thorsten Frei e ka thënë hapur faktin se ‘Saimir Tahiri’ është kushti i Gjermanisë për Shqipërinë.

Duke folur në një intervistë për gazetën Panorama, Frei thotë se negociatat duhet të hapen kur te kenë kaluar vetingun gjyqtarët e niveleve të larta dhe të Apelit.

Duke komentuar çështjen “Tahiri”, Frei thotë se maxhoranca në Shqipëri parandaloi hetimet, duke mos ia hequr plotësisht imunitetin ish-ministrit të Brendshëm.

Reporteri i Grupit të CDU-së për Shqipërinë në Parlamentin gjerman jep arsyet pse negociatat e Shqipërisë me BE-në nuk duhet të hapen tani pa plotësuar disa kushte.

‘Po, unë e adresova çështjen “Tahiri” përsëri. Sërish unë nuk mbeta i kënaqur me përgjigjen nga z.Rama. Kundër ish-ministrit të Punëve të Brendshme, Tahiri, ekziston një dyshim i fortë korrupsioni në sajë të informacioneve nga Policia italiane. 

Meqë shumica e Parlamentit shqiptar nuk kishte dëshirë të hiqte tërësisht imunitetin e Tahirit, hetimet e plota mbi këtë çështje janë parandaluar.

Nga këndvështrimi im, bëhet e qartë se procedurat dhe ligjet ekzistuese në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar kundër politikanëve dhe nëpunësve civilë të nivelit të lartë aplikohen me më pak përpikëri. Por të gjithë duhet të jenë të barabartë përpara ligjit.

Këto çështje vendosin besueshmërinë e të gjitha përpjekjeve të Shqipërisë. Ky është gjithashtu një kriter thelbësor për ne kur flasim mbi kohën e duhur për të hapur negociatat e anëtarësimit’ -thotë ai.

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

‘Jetën e kam nga Ilir Meta’, ish-drejtori i Policisë tregon atentatin: Për pak u bëra ‘dhjam për qen’

  Ish-drejtuesi i lartë i Policisë së Shtetit, Mithat Havari, duke iu...
Read More