Kristen Bell, disa filma të Disney kanë probleme….Aktorja Kristen Bell, që ka portretizuar princeshën Anna në filmin “Frozen”, thotë se disa filma të Disney kanë probleme.

Ajo tha se, pasi ka parë filmin ‘Borëbardha’ me vajzat e saj, i pyeti ato: “A nuk ju duket e çudishme që Borëbardha nuk e pyet shtrigën se përse duhej ta hante mollën? Ose ku e ka gjetur atë”.

“A nuk mendoni se është e habitshme që princi e puth Borëbardhën pa lejen e saj?”

Kristen Bell është një personazh mjaft aktiv dhe kritik, veçanërisht për problematikën e fëmijëve dhe të femrave. Ajo, kohë më parë ka paraqitut një pyetje të rëndësishme, por duke provokuar në një ese: Çfarë është e gabuar me të qenit grua? Aktorja ka shqyrtuar përgjigjen në një pjesë të titulluar “Pse të qënit grua është një gjë e mirë”, e cila ka shkruar për kanalin e Shtëpisë së Bardhë në Platformën botuese të mesme.

Bell ka filluar me një deklaratë të guximshme që mund të bezdisë disa. “Ka shumë njerëz në këtë botë të madhe të cilët mendojnë se femrat nuk janë të barabarta me burrat,” shkruan ajo. “Dhe, unë mendoj se ky mund të jetë një opinion “djegës”, por unë bie dakord që ka dallime -.. Dallime të natyrshme dhe të palëkundura” Bell argumenton se ndërsa cilësitë që përcaktojnë gratë dhe burrat veç e veç janë parë si një disavantazh ndaj femrave përmes historisë njerëzore, nuk ka asnjë arsye që kjo duhet të jetë kështu.

“Pyetja ime është, kush i vendosi këto dallime të dobëta?” kërkon aktorja. “Pse është duke u bërë fjala ‘grua’ negative?” Kjo është një pyetje e mirë.

Ju i keni dëgjuar të gjithë këto më parë: duke qenë të ndjeshme, emocionale, dhe jo konfrontuese. “Hej zonja, gjejeni çfarë? Të gjitha këto shkojnë në kolonën e ‘pro’!” shkruan Bell.

Ajo vazhdon të shpjegojë se si secila prej këtyre karakteristikave është një aset. Për të, duke qenë “grua” do të thotë ndjeshmëri, bujari, dhe në ujdi me nevojat e atyre që ka përreth jush. Kjo do të thotë se e zgjidh konfliktin me “qetësi, fleksibilitet, dhe një vendosmëri të qetë.”

37-vjeçarja është e kujdesshme dhe ka bërë një paralajmërim të rëndësishëm këtu – se gratë nuk janë të gjitha një dhe të njëjta. “Ju lutem mos gaboni duke thënë se çdo grua përshtatet në një kuti të caktuar, ose që çdo përvojë e femrave është e përbashkët,” shkruan ajo. “Unë, megjithatë, them se çdo grua sjell diçka në tryezë se vetëm ajo mund të sjellë.

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

Dukesha e Kembrixhit nuk lejohet të nënshkruajë autografe

Dukesha e Kembrixhit nuk lejohet të nënshkruajë autografe për një arsye shumë...
Read More