Kriza në Myanmar: Kombet e Bashkuara japin shansin e fundit

Aung San Suu Kyi si lider de fakto i Myanrmar ka shansin e fundit që të ndalojë ofensivat ushtarake.

Kjo është mundësia e fundit që i është dhënë këtij shteti pas detyrimit që ju është bërë mijëra njerëzve, kryesisht, myslimanë Rohingya, që ta lëshojnë shtetin, shkruan BBC.

Antonio Guterres ka thënë për BBC që nuk do të ndrynin tash “tragjedia do të ishte absolutisht katastrafike”.

Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar se ofensiva mund të arrij deri në spastrim etnik.

Në anën tjetër Muanmar ka thënë se po i kundërpërgjigjet sulmit vdekjeprurës të muajit të shkuar dhe se civilit nuk janë cak.

Shkruar Nga
More from Revista User

Ushtaraket më seksi në planet… nuk keni parë ndonjëherë kaq shumë

Në historinë botërore padyshim që një vend të rëndësishëm kanë zënë edhe...
Read More