Kroacia, e shqetësuar nga kërcënimet e Erdoganiterdogan

Nëse realizohet kërcënimi i presidentit turk Recep Tayip Erdogan, pas ndërprerjes së marrëdhënieve diplomatike me Holandën, që në Evropë të lejojë miliona refugjatë, Kroacia ka shfaqur brengën se mund të ndodhet në rrugë të numrit të madh të migrantëve, ndërsa ekspertët paralajmërojnë se kërcënimet nuk janë vetëm fjalë dhe nuk kanë të bëjnë vetëm me Kroacinë, por me tërë Ballkanin, para se gjithash Maqedoninë.

Demografi Stjepan Shterc konsideron se kërcënimet duhet marrë seriozisht, ndërsa eksperti për islam Vedran Obuçina thotë se para së gjithash këtu bëhet fjalë për popullizmin e Erdogan.

Turqia dhe Holanda acaruan raportet javën e kaluar, pasi qeveria holandeze nuk lejoi aeroplanin e shefit të diplomacisë turke të aterrojë në Roterdam, ku ai do të shkonte për të marrë pjesë në mitingjet me diasporën turke, në prag të referendumit të 16 prillit, i cili do t’i japë kompetenca të zgjeruara presidentit turk.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Meghan e vërtetë

Ninaki Priddy është mes një lumturimi dhe hutimi të thellë kur kujton...
Read More