Lufta e robotëve: Rusia zbulon superushtarin humanoidrobotNjihuni me Terminatorin Ivan.

Kjo është përgjigja ruse për Njeriun e Hekurt dhe pritet të ndryshojë mënyrën se si luftohet në të ardhmen.

Ky robot ushtar është më i fundit në garën mes Rusisë, SHBA dhe Kinës për inteligjencën artificiale.

Sipas mediave ruse, ky droid pritet të zëvendësojë njeriun në beteja, por edhe në zona emergjencash ku ka rrezik shpërthimi, zjarri, rrezatimi, etj.

Rusët thonë se prodhimi i një roboti special ushtarak ka rëndësi të madhe për ta.

Ky robot kontrollohet me telekomandë, mund të ngasë makinat dhe të bëjë skanime të plota të ambientit.

loading...
Shkruar Nga
More from revista mapo

Afatet që përcaktojnë fatin e referendumit për mbetjet

Kushtetuta dhe Kodi Zgjedhor krijojnë ende më shumë se 5 muaj kohë...
Read More