Mbi 3.5 milionë fëmijë refugjatë nuk i kanë ndjekur mësimet

Mbi 3.5 milionë fëmijë refugjatë nuk kanë pasur mundësi të ndjekin mësimet vitin e kaluar akademik, bën të ditur një raport i UNHCR-së, Agjencisë për Refugjatë të Kombeve të Bashkuara.

Në raportin e titulluar “Të lënë pas dore: Shkollimi i refugjatëve në krizë”, vihet re se, në aspektin global, 91 përqind e fëmijëve e kanë ndjekur shkollën fillore, por për refugjatët kjo shifër qëndron në vetëm 61 përqind, ndërsa në vendet me të ardhura të ulëta në më pak se 50 përqind.

Raporti thekson se 6.4 milionë refugjatë të moshës shkollore – midis 5 dhe 17 vjeç – janë nën mandatin e UNHCR-së.

“Në vitin 2016, vetëm 2.9 milionë janë regjistruar në arsimin fillor ose të mesëm. Më shumë se gjysma e tyre, përkatësisht 3.5 milionë, nuk kanë shkuar në shkollë”, thuhet në raportin e UNHCR-së.

Shkruar Nga
More from Revista User

Qëlluan Edi Ramën me vezë, gjykata dënon 8 studentët

Gjykata e Tiranës ka dënuar me nga 60 orë punë në interes...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *