Të udhëtuarit ndihmon në përmirësimin e shëndetit të trurit

Ndonjëherë ne vetëm duam të ikim sa më larg nga një vend. Udhëtimi nuk është gjithmonë për të parë vende të reja. Ndonjëherë ka të bëjë me ikjen nga ato të vjetrat.

Sipas një sondazhi të Stresit në Amerikë nga Shoqata Psikologjike Amerikane, pushimet mund të ndihmojnë në menaxhimin e stresit dhe emocioneve negative duke na larguar nga mjediset dhe aktivitetet që janë burimet e stresit tonë.

Lajmi i madh është se udhëtimi ka treguar se ndihmon në përmirësimin e shëndetit të trurit. Ka aftësinë për të sfiduar veten çdo ditë, duke ju bërë të mendoni për alternativat alternative dhe për të mësuar gjëra të reja.

Ju vazhdimisht zgjeroni horizontet tuaja, që do të thotë se truri juaj është vazhdimisht në lëvizje. Kjo nuk është një gjë e keqe. Në fakt, trajnimi i trurit tuaj rregullisht ndihmon për të përmirësuar jetëgjatësinë e tij. Mjekët rregullisht rekomandojnë që njerëzit të bëjnë çdo ditë puzzles.

Duke e bërë këtë rregullisht, ju ndihmoni për të mbështetur shëndetin mendor dhe për të zvogëluar rrezikun e demencës ose Alzheimer në jetën e mëvonshme.

Shkruar Nga
More from Revista User

Ngjallja e Krishtit, besimtarët e krishterë kremtojnë Pashkët

Besimtarët ortodoksë dhe katolike festojnë sot Pashkët, ndërsa mesnatë kremtuan ngjalljen e...
Read More