Mount Washington USA, vendi me erërat më të forta në botë

Kjo krahinë malore mban rekordin botëror për erërat më të shpejta në sipërfaqen e Tokës.

Shpejtësia më e lartë e regjistruar këtu është 327 km/h, e regjistruar më 12 prill, 1934 nga stafi Mount Washington Observatory

Erërat e forta, megjithatë nuk janë shqetësimi i vetëm në këtë fushë – temperaturat e ulta janë poashtu prezente, -40 gradë celsius dhe reshje të vazhdueshme bore. Mali Washington është një nga majat më vdekjeprurëse në botë. Për gati gjashtëdhjetë e dy vjet, Mount Washington, New Hampshire, ka mbajtur rekordin botëror për shpërthim të shpejtë erës regjistruar ndonjëherë mbi sipërfaqen e Tokës

Mt. Washington Auto Road Office Stage, ku u krijua për herë të parë Observatori, me një erëmatës hipur mbi çati dhe termometër të montuar në murin e jashtëm në krahun verior.

Të dhënat e Mount Washington u rrëzuan në vitin 1996, kur një stacion meteorologjik në Barrow Island, Australia, shënoi një rekord të ri prej 253 milje në orë.

Shkruar Nga
More from Revista User

Tri llojet e syzeve të diellit që çdo mashkull duhet t’i posedojë

Ndoshta më shumë ka lloje të syzeve të diellit sesa që ka...
Read More