Nëna shqiptare e 3 fëmijëve dëbohet sot nga SHBA, të vegjlit shkojnë me të

Një grua shqiptare pritet që të dëbohet të hënën nga Amerika. Ajo kishte shkuar ilegalisht më 2002, derisa nëse diçka nuk ndryshon, do të dëbohet të hënën, shkruajnë mediat amerikane, njëra ndër to “courant.com”.

Denada Rondos gjithashtu është gruaja e një pronari lokali në SHBA. Burri i saj është Vironi, i cili është shqiptar, por me nënshtetësi greke. Ai u largua nga Shqipëria në vitin 1999, por nuk do të dëbohet, përcjell albinfo.ch.

32-vjeçarja kishte hyrë ilegalisht në SHBA me një pasaportë të një vajze të ngjashme me të, dhe vetëm një vit më vonë kishte kërkuar azil, por përgjigje pozitive nuk kishte pasur deri më tani, kurse përgjigja për dëbim i kishte ardhur të premten.

Ajo nuk dëshiron të kthehet në Shqipëri. Qëndrimin e saj e mbron edhe burri i saj. Ai thotë se kanë provuar gjithçka deri më tani. Vironi thotë se grekët nuk janë të dashur në Shqipëri, ashtu si edhe ortodoksët. Madje, ai ka thënë se një shok të tij e kanë vrarë vetëm pse flet greqisht.

Pavarësisht të gjitha këtyre rreziqeve që ata i përshkruajnë tre fëmijët Niko (7), Katarina (5) dhe Alexandra (1), do të shkojnë me nënën e tyre në Shqipëri.

Ai ka shtuar se ka punuar për gjashtë ditë në javë nga dhjetë orë për familjen e tij, dhe është e vështirë t’u shpjegosh se nëna dhe ata duhet të shkojnë në Shqipëri, dhe të ndërprenë shkollimin.

Denada nuk dëshiron të kthehet, megjithatë, të gjitha kërkesat e familjes për azil dhe qëndrim në SHBA janë refuzuar deri më tani.

Shkruar Nga
More from Revista User

Kur festat organizohen nga Victoria, nuk kanë si jenë ndryshe vetëm se… super!

E gjithë familja bashkë, e më të dashur se kurrë me njëri-tjetrin,...
Read More