OIAC: Shkatërrimi i armëve kimike ruse, një etapë e rëndësishme

Organizata Ndërkombëtare për Ndalimin e Armëve Kimike (OIAC) përshëndetën shkatërrimin e armëve të fundit kimike ruse, trashëguar nga Lufta e Ftohtë dhe përshëndeti Rusinë.

“Përfundimi i programit për shkatërrimin e verifikuar të armëve kimike nga Rusia është një etapë shumë e rëndësishme në kuadër të arritjes së objektivave të Konventës për Armët Kimike”, deklaroi drejtori i përgjithshëm i OIAC, Ahmet Uzumcu në një komunikatë duke përmendur rreth 40 000 tonë armatime kimike.

”Rusia do të shkatërrojë sot rezervat e saj të fundit të armëve kimike trashëguar nga epoka e Luftës së Ftohtë”, njoftoi presidenti rus, Vladimir Putin.

“Rezervat e fundit të armëve kimike të arsenalit rus do të shkatërrohen sot”, deklaroi ai, sipas imazheve të televizionit rus duke e cilësuar si një ngjarje historike, por duke nënvizuar se SHBA-ja fatkeqësisht nuk po përmbush detyrimet e saj përsa i përket kësaj çështjeje.

Shkruar Nga
More from Revista User

Irma drejtohet kah Tampa pas shkatërrimeve në Karaibe

Parashikimet më të reja thonë se uragani Irma do ta qëlloj në...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.