OKB i kërkon Mianmarit t’i japë fund dhunës në Rohingya

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, i ka kërkuar autoriteteve të Myanmarit që menjëherë të përfundojnë operacionet ushtarake që kanë dërguar më shumë se 500,000 muslimanë të Rohingya që iknin në Bangladesh, raporton the Guardian.

Guterres paralajmëroi se kriza humanitare mund të shërbej si një terren për radikalizimin, kriminelë dhe trafikantët.

Ai tha se kjo krizë e gjerë “ka gjeneruar implikime të shumëfishta për shtetet fqinje dhe rajonin më të madh, duke përfshirë rrezikun e konflikteve ndër-kulturore”.

Ai i tha autoritetet qeveritare të Mianmarit duhet të lejojnë “akses të papenguar” për ndihmën humanitare dhe të sigurojnë “kthimin e sigurt, vullnetar, dinjitoz dhe të qëndrueshëm” të të gjithë atyre që kërkuan strehim në vende më të sigurta.

Rohingya është përballur me dekada të diskriminimit dhe persekutimit nga shumica e popullatës budiste në Myanmar, ku u mohohet shtetësia, pavarësisht nga rrënjët shekullore në vend.

Shkruar Nga
More from Revista User

Gjashtë praktikat e njeriut te dytë më të pasur në botë

Amancio Ortega, themeluesi i Inditex, kompanisë prindërore të Zarës, është personi i...
Read More