OKB: Siria – katastrofa më e keqe prej Luftës së Dytë Botëroreshkaterrimet-e-luftes-ne-siri

Shefi i Kombeve të Bashkuara për të drejta të njeriut, Zeid Raad al-Hussein, e ka përshkruar konfliktin në Siri si “katastrofën më të madhe të shkaktuar nga njeriu, prej Luftës së Dytë Botërore”, me ç’rast ka cituar torturë të përhapur dhe “valën e gjakderdhjes dhe mizorisë”.

“Sot i gjithë vendi është bërë dhomë torture – vend i tmerrit dhe padrejtësisë absolute”, thuhet në kumtesën e sotme të zotit al-Hussein.

Sipas tij “një numër i njerëzve kanë vuajtur burgosje arbitrare, torturë, rrëmbim dhe zhdukje të detyruar në Siri”.

Ai ka kërkuar lirimin e dhjetëra mijëra njerëzve që mbahen të burgosur nga palët e ndryshme në Siri dhe theksoi se sjellja e kryerësve të krimeve, përfshirë torturës, para drejtësisë, është e domosdoshme për arritjen e paqes së qëndrueshme.

Nga lufta 6 vjeçare në Siri, që filloi me goditjen e qeverisë kundër protestuesve për demokraci, janë vrarë afro 300 mijë njerëz, ndërsa miliona të tjerë janë zhvendosur.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Mosha, faktor kyç për shtimin në peshë

Me kalimin e moshës njerëzit shtojnë në peshë por, sipas shkencëtarëve, s’është...
Read More