OSBE kritikon zgjedhjet në Armeniauto_775c2d98-0d1f-4b0b-8a49-b39f3f544306_w1023_r1_s1491225154

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), ka kritikuar zgjedhjet parlamentare të mbajtura të dielën më 2 prill, duke thënë se procesi zgjedhor është “njollosur me informacione të besueshme për blerjen e votave” dhe presionit ndaj votuesve.

Në deklaratën për media, OSBE ka thënë se këto ndërhyrje bëjnë që të humbet besimi i publikut në zgjedhje. Aty theksohet gjithashtu edhe presioni që iu është bërë nënpunësve civilë dhe punonjësve të kompanive private.

“Për fat të keq provesi është minuar, pasi ka pasur vazhdimisht informata për blerje të votës, frikësim të votuesve, veçanërisht të nënpunësve civilë në shkolla dhe spitale por edhe punonjësve në kompani private”, ka thënë Heid Hautala, kre i delegacionit të Parlamentit Evropian.

Sipas sondazheve, partia e presidentit Serzh Sarkisian, ka votuar rreth 50 për qind të votave në zgjedhjet e së dielës.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Ideale për ditë të ftohta: Maskat nga kafeja për flokë dhe lëkurë

Nga pija e popullarizua e mëngjesit vetë mund të bëni produkte plotësisht...
Read More