Pallati Kulturës kthehet në magazinë

Pallati kulturës në Kuçovë, nga një objekt kulture për argëtimin e të rinjve ,tashmë është kthyer në magazinë . Pallati kulturës i vetmi për qytetin e naftëtarëve, ku kryheshin aktivitete kulturore, tashmë shërben për tregtimin e mobileve, në një kohë që të rinjtë hallakaten rrugëve dhe kur qyteti nuk ka asnjë objekt kulturor.

Pallati kulturës u ndërtua nga shoqëria italiane AIPA dhe ka shërbyer për aktivitete kulturore edhe gjatë pushtimit fashist. Kjo godinë tashmë është dhënë me qera nga drejtuesit e sindikatave, për interesat e tyre, në një kohë që në Kuçovë nuk është parë ndonjë sindikatë që të dalë e të mbroje interesat e punëtorëve.

Disa herë qytetarët e këtij qyteti, kanë kërkuar deputetëve, drejtuesit e baskisë që të ndërhyjnë pranë qeverisë për t’iu kthyer pallati kulturës duke mos ekzistuar një pallat kulture dhe aktivitetet kulturore janë drejt zhdukjes.

Shkruar Nga
More from Revista User

Policia Rrugore në aksion, ja ç’po kontrollon kësaj here

Policia Rrugore e Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë, po vijon punën për...
Read More