Përdorni një pikë nga ky vaj… dhe u thoni ‘adio’ puçrrave të inflamuara me qelbI gjithë trupi i njeriut mbulohet me më shumë se 5 milionë folikula qimesh. Diku mund të jenë më të errëta e të forta, e në vende të tjera qimet gati nuk shquhen fare dhe njerëzit u referohen këtyre qimeve si push.

Megjithatë i gjithë trupi mbulohet nga këto të fundit! Infektimi i një rrënje qimeje, nga bakteret mund të çojë në krijimin e puçrrave me qelb!

Në dallim nga puçrrat e tjera, këto të njohura si çibane janë të dhimbshme, të inflamuara, të skuqura dhe mund të shquani një pikë qelb në qëndër.

Veç kremrave , ju mund të përshpejtoni kurimin e këtyre puçrrave duke aplikuar në lëkurë një pikë të vetme vaji.

Vaji i pemës së çajit ( Tea Tree Oil)

Ky vaj ka veti antifungale, antiseptik dhe antibakteriale. Përdorni vajin e pemëve të çajit rregullisht për të përshpejtuar procesin e shërimit. Ndiqni këto hapa të thjeshtë:

Merrni pak pambuk dhe njomeni me këtë vaj. Aplikojeni butëisisht mbi sipërfaqen e puçrrës.

Përësriteni dy herë në ditë derisa puçrra të jetë përtharë plotësisht. Mos provoni asnjëherë ta konsumoni këtë vaj! Është vetëm për përdorim të jashtëm.

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

KE shqetësohet për zgjedhjet në Turqi, Yildirim: Shihni punën tuaj

  Këshilli i Europës ka shprehur shqetësimin e vet në lidhje me...
Read More