Përpjekjet e BE-së për integrim të Gjeorgjisë, Moldavisë dhe Ukrainës

Komiteti për punë të Jashtme i Parlamenit Evropian, ka bërë thirrje për sanksione të rrepta ndaj Rusisë dhe për një mekanizëm që sjellë vendet e partneritetit lindorë, Gjeorgjinë, Moldavinë dhe Ukrainën më afër Bashkimit Evropian.

Komiteti ka aprovuar rekomandimet në votën e 10 tetorit, para samitit të Partneritetit Lindor (EaP) në Bruksel, më 24 nëntor.

Rekomandimet janë jo detyruese dhe mund të injorohen gjatë takimit të krerëve të BE-së dhe qeverisë me homologët nga gjashtë vendet e partneritetit lindor, që përfshijnë po ashtu Armeninë, Azerbajgjanin dhe Bjellorusinë.

Gjerorgjia, Moldavia dhe Ukraina kanë përpiluar marrëveshje të ndërmjetësimit, për të forcuar lidhjet me Bashkimin Evropian.

Shkruar Nga
More from Revista User

Riktheni energjinë e humbur: Çka duhet të konsumoni për një imunitet të fortë

Në dimër, sistemi imunitar tenton të bëhet i brishtë, ndjeheni të lodhur,...
Read More

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.