Porti i ri në Durrës del jashtë funksionit/ Parkohen vetëm varka private, jo peshkarexhavlcsnap-2013-12-17-12h35m42s97-640x340

Kanë kaluar më shumë se 2 vjet nga përfundimi i punimeve në portin e ri të peshkimit në Durrës, por pavarësisht se është i përfunduar ai vazhdon të jetë jashtë funksionit për të cilin u projektua.

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, një vit më parë kishte premtuar për përshtatjen e bankinave, por edhe sot e kësaj ditë akoma nuk është bërë asgjë.

Për ndërtimin e këtij porti janë investuar 11 milion dollarë të siguruara nga një kredi e Bankës Islamike dhe një pjesë nga buxheti i shtetit. Pavarësisht kostos, peshkarexhat e kanë të pamundur që të ankorohen në bankinat e tij pasi ato janë të papërshtatshme për këtë qëllim.

Ai sot shërben për parkimin e disa jahteve dhe varkave private, por jo për peshkarexha.

Në Durrës janë të regjistruara 120 pashkarexha por vetëm gjysma e tyre e ushtron aktivitetin e peshkimit, për shkak të kushtëzimit për ankorimin e tyre.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Koment: Merkel dhe Putin mes afrimit dhe mosbesimit

Me Rusinë prej shumë vitesh ka mosmarrëveshje, ndërsa me SHBA-në, të paktën...
Read More